ПРЕДСЕДНИШТВО: На изборе само на мањинској листи!?

Самостална демократска српска странка на предстојеће ванредне парламентарне изборе изаћи ће са три кандидата и три заменика кандидата на листи српске националне мањине у XII изборној јединици. „Циљ нам је вратити три саборска мандата и тиме оснажити позицију на хрватској политичкој сцени“, речено је јуче на седници Председништва странке одржаној у Загребу.

20160706_133458

Кандидате и заменике номиноваће Извршни одбори жупанијских организација, а рокови су од 11. до 25. јула.

Иако избори нису званично расписани, желимо све неопходне статутарне радње одрадити што раније јер након добивања номинација мора се поново састати Председништво, те потом Главни одбор и Главна Скупштина која даје коначну верификацију кандидата.

Међутим, уколико се пронађе заједнички интерес са неким странкама, није искључено да СДСС има кандидате и на коалиционим листама у неким изборним јединицама у којима има знатан број бирача српске припадности. За преговоре са потенцијалним партнерима Председништво је овластило председника странке др Војислава Станимировића и потпредседника Милорада Пуповца.

Наглашено је како већ данас ваља кренути са едукацијом чланова бирачких одбора како би и бројчано и квалитетним радом они допринели бољем страначком резулату у односу на прошле изборе.

20160706_133421

Председништво је јуче распустило страначке органе у карловачкој жупанијској организацији и за повереника именовало Дејана Михајловића. Потврђено је распуштање органа у општинским огранцима Гуња и Товарник, а повереници су Петар Жегерац и Миодраг Хинић.

Разматрајући ситуацију у Приморско-горанској жупанијској организацији закљуено је да ће у најскорије време бити одржана заједничка седница Извршних одбора ове жупанијске организације и Општинске организације Вишково како би се побољшала њихова сарадња и координација.

У делокругу својих овлаштења Председништво ју јуче донело одлуку о бројчаној партиципацији сваке жупанијске организације у Главној Скупштини и Главном однору странке. Основна интенција је смањење броја чланова на основу којег ће Главна Скупштина са садашњих 225 имати 199 делегата, а Главни одбор 53-оје уместо 59-оро колико сада има.

20160706_133322