Председник Станимировић честитао “Вестима” 25-у годишњицу излажења

Председник Главне скупштине Самосталне демократске српске странке др Војислав Станимировић упутио је редакцији и уредништву “Вести” честитку поводом 25 година излажења ових новина. “Вести” су се први пут појавиле на киосцима 15. децембра 1992. Честитку председника Станиморовића преносимо у целости: 

Поштовани,

Честитам Вам 25 година излажења Ваших и наших „Вести“ односно „Фракфуртских вести“ како смо осјећајући их емотивно својима, свих ових година волели звати. Ваш лист намењен првенствено Србима из бивше Југославије који се данас силом прилика налазе у расејању био је и јесте перјаница у објективном и професионалном информисању својих читаоца.

Професионална сте али и хумана људска спона између нас који смо остали на овим просторима и на разне демократске начине се боримо за добро своје националне заједнице и друштва у целини и оних наших рођака и сународника који се налазе на готово свим светским меридијанима и паралелама.

Од самих почетака сада већ далеког децембра 1992. Ваша пословна политика била је да добре и оне мање добре вести што пре стигну до читаоца, те су у остварењу тога циља радо читане новине истовремено штампане у Франкфурту на Мајни, Њујорку и Сиднеју. То јесте сигурно тражило додатне трошкове али нисте посустали већ сте остали верни својим корисницима, а и они Вама.

Посебно сам Вам захвалан што сте кроз текстове Ваших дописника у свет пласирали истину о борби нас Срба из Републике Хрватске за свој достојанствен положај. Као један од првака српске заједнице у Хрватској имао сам код Вашег медија увек отворена врата чиме сте нашу пред Богом праведну борбу за статус и положај Срба чинили лакшом и успешнијом.

Свестан сам велике конкуренције која данас у дигиталном добу карактерише глобалну и националну медијску сцену. Али исто тако сам свестан да квалитет који испољавате у својем листу гарантује опстанак и останак.

Поштовани пријатељи, уважени новинари и уредници уверен да ћемо још дуго сарађивати у обостраном интересу.

Ваш
Др. Војислав Станимировић, председник Главне Скупштине
Самосталне демократске српске странке
Вуковар