Председник Пуповац на освештању нове цркве у Вргинмосту

Председник Самосталне демократске српске странке др Милорад Пуповац у недељу је у Вргинмосту присутвовао освећењу новоизграђеног храма Сабора Српских Светитеља. Свечани чин уз више десетина свештеника те у присутву близу хиљаду верника предводили су епископ Горњокарловачки Герасим и Далматински Никодим.

Осим председника присутни су били потпредседник Дејан Михајловић, председник Извршног одбора Боро Ркман, саборски заступник Борис Милошевић, дожупаница Мирјана Олуић, домаћин начелник Гвозда Милан Врга, начелници Двора и Ервеника Никола Арбутина и Предраг Бурза и бројни други страначки представници локалног и регионалног карактера.

Осим Вргомошћана и верника околних места, освештању су присуствовали и бројни други из Хрватске и иностранства. Међу њима и педесетак из Вуковара и околине у организацији Завичајног клуба Кордунаша и Банијаца “Милош Војновић” и жупанијског Већа српске националне мањине.

Градња храма, који до данас никада у Вргинмосту није постојао а Вргомошћани су на службе ишли у оближње село Пјешћаница, почела је лета 2009. године. Чин освештања првобитно је био планирам 2020. али је због епидемије одложен.