Посље 24 године обновљен турнир у Пољанима код Топуског

Предсједник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман у Пољанима поред Топуског јуче је присуствовао турниру у малом ногомету који је обновљен посље 24 године! Турнир који се од 1974. године игра на некдашњи Дан борца (4. јула), задње издање имао је 1995. године.

Малобројни мјештани, њих тридесетак, на челу са предсједником Мјесног одбора Марком Чичом и ентузијастом Миланом Рокнићем-Роком који живи од Олује у Београду, јуче су на изузетно успјешан начин обновили традицију.

Број екипа је знатно мањи него предратних година јер се у Пољанима знало скупити по тридесетак момчади из околних села, али и из Јастребарског, Загреба, Карловца, Сиска, Подзвидзи (БиХ). Међутим, три јучерашње које су наступиле су истовремено и побједници без обзира на резултате. Успјех је што је манифестацију пратило стотињак гледаоца, сјећајући се некад срећнијих времена и Пољана са већим бројем становнника.

Успјех је такође што је и јучерашњи спортски сусрет, баш као и сви предратни, био вишенационалног карактера, чиме се и на спортском пољу јача толеранција и заједнички живот у вишенационалној средини попут Опћине Топуско.

Турниру је присуствовао начелник Опћине Ивица Кузмић.