ПОРУКА ИЗ ВУКОВАРА: Бићемо изненађење недељних избора!!!

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и носитељ страначке листе за ЕУ изборе Милорад Пуповац поручио је у четвртак са предизборног скупа у Вуковару како Европа треба промене, али промене треба и Хрватска те је позвао бираче да подрже листу СДСС-а чији кандидати се, по њему, сви одреда залажу за Хрватску будућности, а не прошлости.

Милорад Пуповац устврдио је како ће листа СДСС-а бити изненађење недељних избора за ЕУ парламент и по резултату и по учинку. “С оптимизмом чекамо недељу и бројање гласова и сигурно смо да ће се потврдити колико је снажна подршка коју има СДСС и колико је оно што смо учинили у кампањи било благотворно за цијело хрватско друштво и колико је она у једном тренутку престала бити кампања и постала нека врста друштвеног и политичког покрета против нетолеранције, мржње и назатка”, казао је.

Рекао је и како је СДСС у предизборну кампању кренуо сa намјером да покрене властите бираче, али и Хрватску. Поручио је како еуропарламентарац Србин може промијенити много у самопоуздању Срба у Хрватској и донијети много тога доброга Еуропи.

“Ми долазимо из простора у којем знамо што значи добар или лош однос између већине и мањине, као и када нема равноправности између народа и држава које су под истом капом као што су сада државе чланице ЕУ-а. Ми знамо и како се то треба мијењати и битi ћемо глас из Хрватске који ће заговарати да се то мијења”, поручио је предсједник СДСС-а Милорад Пуповац.

“Овде у Вуковару нам је посебно важно да нагласимо важност мира који је уз слободу један од двије темељне вриједности које су универзалне и оне могу ићи само заједно”, рекао је Дејан Јовић. Рекао је како је СДСС-у врло важно гласом у Еуропском парламенту подупријети политику очувања ЕУ, повећања слободе, посебице за мањине и одржавања слободе, не само у центру, него и на еуропској периферији.

Осим Пуповца и Јовићау “Ружичкиној кући”  представило се још осморо кандидата наше листе, а по завршетку програма кандидати су се неформално дружили са бирачима.

извор: инф.сл/nacional.hr