Помени за жртве Бљеска

Данас је у Шеовици код Пакраца одржан помен дјеци и старцима страдалима 1.5.1995. на пакрачком подручју, а прије свега страдалима на ногометном игралишту у Шеовици. Првог дана Бљеска група цивила, међу којима дјеца и старци, повлачила се из ширег пакрачког подручја. Прошли су знатан дио територија без проблема, а онда када су откривени немилосрдно су покошени рафалима. Међу осталима убијено је троје дјеце, а знатан број и дјеце и осталих цивила је лакше или теже рањен.

Помен страдалима одржо је протојереј ставрофор Ђорђе Теодоровић, а присутни су били Никола Ивановић, предсједник ВСНМ Пожешко-славонске жупаније и жупанијског СДСС-а, Милан Козловић, предсједник ВСНМ Пакрац, Дарко Дерењ, предсједник ВСНМ Липик и Мирсада Поповић Дамјановић, пакрачка вијећница СДСС-а.

Полагањем венаца и парастосом својим убијеним члановима породица и сународницима у Окучанима су представници српских институција предвођени свештеником Драганом Антонићем и председником СДСС-ова огранка Синишом Мартиновићем са сарадницима одали пијетет. Својих у Бљеску убијених 22 Медарчана и Трнавчана сјетили су се у Медарима гдје су на споменик посвећен њима положени вецни и запаљене свијеће.

Сутра би, према најави, требало у Окучанима да буде служена централна заупокојена литургија за све страдале коју ће предводити Владика Јован са свештенством.