Поклони за првачиће на истоку Хрватске

У 16 школа на подручју деловања ЗВО-а, у школске клупе село је више од 190 првачића који ће наставу слушати на српском језику и ћириличним писму. За све њих је великим залагањем ЗВО-а, уз свесрдну помоћ Покрајинске владе Војводине и Града Новог Сада обезбеђено 191 школска торба и исто толико комплета радних свески за све ученике од 1-5 разреда.

Тим поводом у школама у Бијелом брду, Трпињи, Негославцима и Борову, одржани су пригодни програми за првачиће.

Ученицима, њиховим родитељима и наставницима, успешан почетак школске године, пожелели су председник ЗВО-а Срђан Јеремић, заменик жупана ВСЖ-е Ђорђе Ћурчић и председница Одбора за образовање ЗВО-а Милица Стојановић.

У име Покрајинске владе АП Војводине вредну донацију уручио је Небојша Војновић заменик секретара Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

У свечаности су учествовали саборска заступница и потпредседница странке Драгана Јецков, начелници Ердута, Негославаца и Борова – Југослав Весић, Душан Јецков и Зоран Баћановић, конзулица Републике Србије у Вуковару Људмила Остојић и секретар ЗВО-а и члан Извршног одбора СДСС-а , Винко Лазић.