Парастос и венци за Србе страдале у рату

Традиционално сваке друге суботе у септембру месецу, вуковарски Срби на достојанствен начин сећају се ратних страхота и жртава рата из 1991.-1995. године те невино пострадалих суграђана и сународника Срба!
– И ове године окупили смо се на овом месту да одамо почаст и да се сетимо наших мртвих. Наша је обавеза да овде долазимо, да будемо уз чланове породица наших пострадалих сумештана и да не дозволимо да се они забораве – рекао је Дејан Дракулић, председник ЗВО-а.
Након парастоса у храму Светог Николаја венце испод централног крста у вуковарској Алеји положили су представници Удружења породица несталих и убијених српских цивила „Против заборава“, представници Већа српске националне мањине Вуковара, ВСНМ Вуковарско-сремске жупаније, Заједничког већа општина, Самосталне демократске српске странке, Генералног конзулата Републике Србије у Вуковару и општине Борово.
Осим Вуковара, невино страдалих из другог светског рата сећало се и у Јасеновцу где је литургију Јасеновачким жртавама служио Патријарх Порфирије. Молитви и полагању венаца присуствовао је заменик жупана Пожешко-славонске жупаније Никола Ивановић.