Парастос жртвама рата на вуковарској “Алеји”

На вуковарској “Алеји”, делу старог православног гробља данас је служен парастос и одржан помен за све страдале у ратног паклу Вуковара 1991. године.

Уочи парастоса у храму Светог Оца Николаја служена је заупокојена литургија и опело којем су, уз остале,  присуствовали представници српске мањинске заједнице.

Венце код централног крста, јединог места у Вуковару на којем Срби могу одати почаст и поклонити се сенима страдалих, положили су представници бројних институција. Заједничко веће општина, градско и жупанијско Веће српске националне мањине, представница Гереланог конзулата Републике Србије, ДСС и други.

Венац у име Самосталне демократске српске странке положили су председдник Главне скупштине др Војислав Станикировић те председници градске и жупанијске страначке организације Срђан Колар и Душан Јецков.

Од 2010. године друга субота у месецу септембру је дан полагања венаца и евоцирање сећања на страдале. Организатор и овогодишњег парастоса је Веће српске националне мањине Града Вуковара.