Формиран Иницијативни одбор за оснивање странке у Славонском Броду

Синоћ је у Славонском Броду озваничен Иницијативни одбор за оснивање градске организације Самосталне демократске српске странке за истоимено место и околину. Председник осмочланог Одбора је Зоран Ратковић.

О историјату странке и њеном значају на политичкој сцени Хрватске, како кроз протекле године тако и данас, говорио је председник Извршног одбора странке Боро Ркман. “Парламентарна странка смо од 2003. године непрекидно, а уз остало, од недеље и допунских избора са укупно 210 већничких мандата смо трећа странка по овом критерију у Хрватској. Мало ко је веровао 1997. године када је странка основана, да ће једна српска политичка опција имати овако висок рејтинг и да ће посредством својим представника у извршним телима те Сабору одлучивати о најбитнијим стварима у држави, рекао је Ркман. Уз страначке приступнице и неколико примерака страначког Статута, Ркман је новим страначким колегама уручио примерак монографије “Две деценије СДСС-а”!

У оквиру будућег славонскобродског градског огранка деловаће и чланови из околних општина и градова попут Нове Градишке, Нове Капеле, Бебрине…, а до синоћ је страначке приступнице потписало нешто мање од 20 чланица и чланова.

Према речима новоизабраног председника Иницијативног одбора Зорана Ратковића, оснивачку Скупштину биће могуће одржати већ до краја текућег месеца! Након што буде основан огранак у Славонском Броду, статутарно ће бити могуће приступити и формирању жупанијске организације СДСС-а у Бродско-посавској жупанији, обзиром да већ годинама постоје активни огранци у Окучанима и Драгалићу.

Нове страначке колеге као и намеру формирања страначке “ћелије” поздравила је потпредседница странке и саборска заступница Драгана Јецков, а присутне су биле потпредседница Извршног одбора Емина Ђурашевић те млада и угледна чланица странке из Загреба Јелена Несторовић

Састанак Иницијативног одбора уследио је након инструктивног састанка којег су Јецков, Ђурашевић и Несторовић одржале са активистима српских институција са подручја Бродско-посавске жупаније на актуелну тему пописа становништва.