Основано удружење жена “Јелица”

У Вуковару је синоћ одржана оснивачка Скупштина Удружења жена “Јелица”. Сврха и циљ оснивања удружења жена је организовање што квалитетнијег кориштења слободног времена, али и нацин да жене искажу свој одређени интерес, занимање или склоност према неким облицима стваралаштва попут израде рукотворина и организовања едукативних радионица.

Велику подршку и подстрек вуковарским женама пружили су Драгана Јецков саборска заступница СДСС, Срђан Јеремић председник ЗВО и Срђан Колар председник ГО СДСС Вуковар.

У обраћању чланицама удружења Драгана Јецков и Биља Пејић председница Удужења жена из Негославаца обећали су помоћ и сарадњу новом удружењу преносећи им искуства из двогодишњег рада Негославчанки.

Председник ЗВО истакао је да ће Удружење жена “Јелица” у ЗВО имати партнера и сарадника у свим својим активностима и при томе ставити им на располагање своје материјалне и људске капацитете.

За председницу Удружења зена изабрана је Верица Кресојевић. Удружење носи име Јелице Паић, истакнуте чланице странке и борца за људска и мањинска права која је нажалост преминула пре две године.