Одржана седница Извршног одбора вуковарско-сремског СДСС-а

Представници Жупанијске организације СДСС-а Вуковарско-сремске жупаније недавно су одржали квалитетан састанак са градоначелником Винковаца док су састанци са жупаном перманентни, речено је синоћ на седници Извршног одбора ове организације одржаној у вуковарском седишту странке. Основни циљ оваквих састанака са челним људима јединица локалне самоуправе и регионалне управе је стварање услова за квалитетнији живот у оним срединама у којима живе Срби.

“Усагласили смо низ пројеката чијом реализацијом бисмо ојачали средине у којима живе наши људи. То се пре свега односи на инфраструктуру, реконструкцију верских објеката, појачана средства за рад српских институција као што су нам жупанијско мањинско веће и ЗВО, рекао је председник организације Душан Јецков. Јецков је додао како постоји политичка сарадња са готово свим општинама и градовима у којима има Срба, осим са Вуковаром!

Део синоћне седнице посвећен је проблематици запошљавања припадника српске националне мањине као кључном проблему. Указано је на потребу да се приликом запошљавања у српске институције, уз стручност која је темељни критеријум, “мало више поведе рачуна” и о чињеници да ли је неко симаптизер српских институција у којима се жели запослити, или је отворено радио против истих!!!

“Имамо случајеве да у наше организације запослимо некога ко на свим изборима било страначким било изборима за мањинску самоуправу (избори за Већа срске националне мањине оп.а.), ради и гласа контра српских листа. Овакву праксу требамо мењати, јер тиме, уз остало, у неповољнију позицију стављамо све оне који у континуитету годинама подржавају рад наших организација!

На синоћној седници разговарано је о резултатима пописа становништва, активностима Клуба већника СДСС-а у жупанијској Скупштини те о дистрибуцији новогодишњег промо материјала.

Седници је присуствовао председник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман.