Одржана седница Извршног одбора вуковарско-сремског СДСС-а

Крајем текућег месеца СДСС Вуковарско-сремске жупаније обележиће двадесету годишњицу смрти Рајка Теофиловића, једног од оснивача странке и председника Извршног одбора, речено је синоћ на седници жупанијског Извршног одбора. “Многи млађи чланови не знају ко је био Рајко Теофиловић. Не знају да је био врло ангажован председник централног Извршног одбора и један од најзаслужнијих људи за ширење наше странке на читаву државу, рекао је предедник жупанијске организације Душан Јецков. Навео је како ће осим парастоса, у Сремским Лазама бити одржана и пригодна академија на којој ће се, уз чланове породице, чланство странке присетити доприноса и улоге Рајка Теофиловића.

На синоћњој седници председник Клуба већника у Скупштини Вуковарско-сремске жупаније Винко Лазић (СДСС има пет већника оп.а.) поднео је информацију о активности Клуба;

У разговорима са актуалним жупаном, уз уобичајене теме подршке српским мањинским организацијама, удружењима, цркви…, према речима Јецкова, преовладавале су школске теме. Тема изградње спортских дворана у школама које их немају била је доминантна. Исказано је обострано незадовољство да број ученика буде једини валидан критеријум за величину дворане.

Број ученика као једини критериј неприхватљив је свим жупанијама које су свој став, према речима заменика жупана Срђана Јеремића, исказале на недавном састанку свих жупана одржаном у Вуковару. Како је Јеремић рекао од Министарства ће се тражити увођење и неких других критерија у циљу функционалности.

Жупанијски лидер Душан Јецков захвалио је свим члановима и симпатизерима који су дали свој допринос у санацији летошњег невремена и помоћи нашим људима у Бановцима, Лазама и Оролику при чему је посебно указао на ангажман младих чланова СДСС-а. На седници је разговарано и о афричкој свињској куги те превазилажењеу њених последица, подели новогодишњег страначког промотивног материјала и другим темама из надлежности жупанијског Извршног одбора.

Седници је присуствовао председник централног страначког Извршног одбора Боро Ркман.