Одржана седница вуковарско-сремског Извршног одбора

Уз почетну минуту ћутања којом је одана почаст умрлим дугогодишњим члановима странке Јелици Паић и Лази Гуњу, синоћ је у Вуковару одржана седница Извршног одбора жупанијске организације СДСС-а Вуковарско-сремске жупаније.  Одбор је информисан о активностима Клуба већника у Жупанијској скупштини са посебним нагласком на преношење оснивачких права над основним школама Негославци, Борово и Маркушица са жупаније на општине. Према речима председника Клуба Винка Лазића, расправа и најверојатније одлука о преношењу оснивачких права, према претходним договорима са Жупаном, биће на првој наредној седници Скупштине.

Добар део седнице посвећен је актуелној одлуци Општинског већа Општине Трпиња о усвајању Програма располагања пољопривредним земљиштем. Том одлуком Већа, којој се успротивило једино шест већника СДСС-а максимално је погодовано пољопривредном комбинату ВУПИК на начин да је решавајући по приговору ВУПИК-а, Веће раније предвиђену површину за доделу на кориштење са максимално 20 хектара увећало за стотину пута – на две хиљаде хектара !!! Тиме су домаћи пољопривредници, врло могуће, доведени у неравноправан положај. Извршни одбор је овакву Одлуку квалификовао тенденциозном.

“У неколико наврата је разговарано са општинским начелником на тему изналажења модела  праведне расподеле којим би били задовољни и ОПГ-ови, при чему је начелник Палић изразио спремност на сарадњу, али нажалост остало је само на декларативном, рекао је председник организације Душан Јецков.

У кадровском делу седнице Извршни одбор је уместо умрлог члана Главног одбора Лазе Гуња за ово тело предложио Богдана Маглова, а такође уместо покојног колеге Гуња за Главну Скупштину је предложен Ненад Алексић. Оба предлога су приспела из Градске организације Винковци са недавно одржане ванредне Скупштине организације на којој је за председника изабран Ненад Алексић.

БОГДАН МАГЛОВ

Разговарано је и о припремама за изборе за Месне одборе у општини Стари Јанковци на којима наша странка има кандидацијске листе. Избори се одржавају прекосутра 8. јула 2018.

Седници је присуствовао председник Извршног одбора Боро Ркман који је информисао о одржаној Скупштини Градске организације СДСС-а Вуковар, те другим темама из делогруга централног Извршног одбора које се односе на Вуковарско-сремску жупанију.