Одржана редовна Скупштина ГО СДСС Вуковар

У новоизграђеном Српском дому у Вуковару синоћ је одржана редовна извештајна Скупштина Градске организације СДСС-а Вуковар којој је присуствовало 36 од укупно 40 делегата.

Подносећи извештај о раду од последње Скупштине новембра 2020., председник огранка Срђан Колар нагласио је како су овој Скупштини претходиле Скупштине четирију месних организација као и Актива жена и младих. “На тим смо Скупштинама имали присутних око 120 људи што заиста представља политичку снагу, рекао је Колар.

Поред низа изборних и других страначких акција, посебан фокус у раду дат на ангажман младих и жена;

Вуковарски СДСС исказао се солидарношћу и хуманошћу, осим времена пандемије, и у помоћи сународницима након катастрофалног потреса на Банији;

У изборним процесима, како је навео, вуковарски СДСС је остварио добар резултат са два већника у представничком теу, али и позицију заменика градоначелника коју у мандату прије није имао!

“Ви сте најаактивнија и најбоља страначка организација у држави, рекао је поздрављајући делегате Скупштине чији је и сам члан, оснивач сранке и актуелни председник Главне скупштине др Војислав Станимировић;

Амбициозан је и програм рада чија је суштина да се, за разлику од других странака укључујући и неке огранке наше странке, политичке активности неће водити само у предизборно време већ ће бити перманентна активност;

У програму рада један од приориета је антифашизам, а у дискусији по овој тему учествовали су делегат Скупштине Илија Војновић и потпредседница Скупштине и саборска заступница Драгана Јецков.

На синоћњој седници извршене су и промене у саставу Скупштине као и Извршног одбора. Досадашњег делегата Ђорђа Ћурчића заменио је Теодор Ркман из страначког подмлатка, а Винко Лазић ће бити нови члан Извршног одбора уместо Данијеле Радаковић.

Скупштина је одржана у мултифункционалној дворани новоизграђеног Српског дома у склопу православног храма Светог Николе, а један од битних елемената у изградњи и адаптацији овог комплекса је управо активност СДСС, о чему је посебно говорио др Станимировић.

Делегате Скупштине ГО СДСС Вуковар пригодним речима поздравили су председник вуковарско-сремског жупанијског огранка Душан Јецков и председник Извршног одбора странке Боро Ркман.