Наставак сарадње вуковарског СДСС-а и фудбалера “Вутекс-Слоге”

Вуковарски огранак наше странке, односно чланови и водство Месне организације “Трпињска цеста” синоћ су организовали свечану вечеру за фудбалере и водство “Вутекс-Слоге” којом је настављена успешна сарадња СДСС-а и овог спортског колектива.

По завршетку утакмице 15. кола међужупанијске лиге Славоније и Барање у Вишњевцу поред Осијека којој су присуствовали председник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман и председник странчког месног одбора на Трпињској цести Ђорђе Мацут, фудбалери, чланови Управе и представници СДСС-а, осим вечере, разменили су ставове о сарадњи у наредном, периоду.

 

Циљ Управе “Вутекс-Слоге” је виши ранг такмичења односно Трећа хрватска ногомента лига, а СДСС ће своје активности усмерити кроз лобирања на разним инстанцама, како за средства тако и за техничку подршку попут стављања у функцију помоћног игралишта. 

Речи захвале домаћинима упутио је председник Управе Ђорђе Лукић, а двадесетак младих фудбалера поздравио је председник Градске организације СДСС-а Вуковар Срђан Колар.

“Осим сениорског састава којем ћемо у нашим могућностима помоћи, као што смо и до сада помагали, да остваре своје спортске циљеве, богатство клуба је школа фудбала “Бубамара”, рекао је по завршетку вечере за страначку прес службу Ђорђе Мацут. Додао је да у школи фудбал тренира око 150-оро деце узраста 5-6 година односно “петлићи”, преко старијих и млађих “пионира” и кадета па све до пунолетних јуниора. Озбиљној политичкој странци која брине о онима које представља, обавеза је да се изнађе модел да таква школа опстане и да се млади вежу уз спорт и здрав начин живота, рекао је Мацут.