Мотивацијски састанци у “Пожештини”, Умагу и Ровињу!

Током посета страначким организацијама, на основу одлуке Председништва странке, председник Извршног одбора Боро Ркман јуче је у Подсрећу у општини Брестовац поред Пожега те данас у Умагу и Ровињу присуствовао седницама проширених Извршних одбора.

Чланство странке и сународници покушавају се за национални и политички идентитет изборити у ове потпуно две различите средине. Док је у повратничкој средини “Слобоштине” (шира регија која обухваћа двадесетак села некад настањених Србима, а данас су полупразна оп.а.) лоша или готово никаква инфраструктура кључни проблем, у урбаним срединама Истре; Ровињу и Умагу још је присутан страх код сународника. Тај страх и нелагода, поновљено је данас,  изражени су посебно при парламентарним изборима када, уколико желе гласати за своју изворну српску политичку опцију, неопходно је да затраже “другачији изборни листић”.

“У том контексту данашњи састанак као и низ других које планирано у урбаним срединама је заправо мотивацијски састанак, са циљем да наше сународнике охрабримо”, рекао је Ркман страначким колегицама и колегама у Ровињу.

Домаћин јучерашњег састанка у Подсрећу којем су присуствовали и чланови странке са ширег подручја “пожештине” био је председник пожешко-славонске жупанијске организације Никола Ивановић, а у Истри је страначке Извршне одборе окупила тамошња председница жупанијске организације Мирјана Гало.