Милош Миодраговић нови председник Општинске организације СДСС-а у Трпињи

Једногласном одлуком делегата Скупштине, Милош Миодраговић синоћ је једногласно изабран за председника Општинске организације Самосталне демократске српске странке Трпиња. Миодраговић је тако заменио Светислава Микеревића који је трпињски огранак водио осам година. За потпредседнике су изабрани Драган Милановић и Светислав Микеревић. Изабран је и нови Извршни те Надзорни одбор, као и делегати у Скупшштину вуковарсо-сремске жупанијске организације.

“Наша организација је остваривала добре изборне резултате на свим изборима, осим оних који су можда и најбитнији а то су избори за начелника општине. У два изборна процеса доживели смо пораз за ову позицију”, рекао је, уз остало, Микеревић подносећи извештај о раду огранка.

Новоизабрани председник Миодраговић, вероватно и најизгледнији кандидат СДСС-а за начелничку функцију у Трпињи, говорећи о програму рада огранка, апострофирао је привредни развој као темељ за останак и квалитетан живот људи на подручју општине.

Говорио је и о неопходности регистрације школа на српском језику и ћириличном писму, подршци спорту и култури, сарадњи са српским институцијама… Акценат је на стављању у пуну функцију Већа Месних одбора која за садашње власти нису заживела.

Трпињску страначку Скупштину поздравили су председник жупанијске организације Душан Јецков и потпредседница странке и саборска заступница Драгана Јецков. Скупштину су још присуствовали председник Извршног одбора Боро Ркман и секретар жупаијске организације Ђорђе Мацут.