Милошевић у Вргинмосту, Катиновцу и Перни

Потпредсjедник Владе Борис Милошевић данас је у пратњи изборних кандидата из кордунског дијела Сисачко-мославачке жупаније, обишао више локација на којима се сусрео са бирачима. Посјет је започео у Вргинмосту гдје је са Миланом Вргом, кандидатом за начелника општине Гвозд и Мирјаном Олуић, кандидаткињом за замјеницу жупана, на локалној пијаци остао више од сва сата у срдачном разговору са мјештанима.

У комшијској општини Топуско, заједно са предсједником Извршног одбора странке Бором Ркманом, у селу Катиновац посјетио је фамилију Воркапић која су успјешно бави хуманим послом удомитељства. У Перни, засеок Соколовићи, су им се придружиле замјеница предстојника државног уреда за обнову и стамбено збрињавање Татјана Вукобратовић-Спасојевић и Слађана Божић из Клуба заступника СДСС-а.

Фамилији Соколовић пружена је помоћ након потреса, а разговарано је о заштити старе дрвене куће грађене на традиционални овдашњи начин давне 1891. године!!! У кући је и четворо мале дјеце, што је ријеткост за ове крајеве.

Централна данашња манифестација била је радионица за помоћ при аплицирању за “мањински” конкурс Министарства пољопривреде који је у току.

“Обећао сам прије два мјесеца да ћу вам довести стручњаке који ће вам бесплатно припремити пројект, и ево као што видите , ту су”, рекао је Ркман комшијама. А Милошевић и Олуић су у присуству четрдесетак мјештана и житеља околних села говорили и о пројекту и другим виталним темама, те значају изласка на изборе.

Радионицу је одржала представница СНВ-овог Центра за разввој и инвестиције Николина Бунчић.

Уочи радионице, кандидат за замјеника начелника општине Топуско и носитељ СДСС-ове листе за опћинско Вијеће Далибор Тркуља, домаћински је како то вјековна овдашња традицина налаже, почастио све госте и узванике. Међу њима били су Дејан Михајловић потпредсједник СДСС-а и кандидат за замјеника жупана Карловачке жупаније, предсједник сисачко-мославачког СДСС-а Бранко Јовичић и други.