Како је (не)обичан билборд усијао друштвене мреже и сензибилисао јавност?!

Осим плаката великих димензија (џамбо плакат или болборд оп.а.) којих од прошлог петка па до краја кампање треба да буде стотињак на највидљивијим местима широм Хрватске и који су након свега два дана изазвали публицитет свеукупне јавности, у оптицају ће бити низ додатних елемената политичког маркетинга. Осим летака, оловака и упаљача као класичних “реквизита” чији укупан број ће, према својим потребама, одредити жупанијски изборни штабови, у изради су разне варијанте плаката.

Новина је да ће они бити у “црно-белој техници”, а на њима ће се појављивати групна слика свих кандидата у варијацији са појединачним фотографијама кандидата и слоганима према њиховој регионалној припадности.

У видео и аудио спектру промоције, уз страначки web i FB profil,  изборног програма биће заступљени банери на порталим и друштвеним мрежама, те спотови на више десетина релевантних радио станица са фокусом на локалне радије.

Ипак, један (обичан или не) – велики, џамбо или билборд плакат са припадајућим слоганом, изазвао је изузетно велику пажњу јавности. Први га је, можда само који тренутак по постављању на једном од 40-ак загребачких паноа, овековечио i на свој приватни FB profil ставио сународник С.Г. Осим што су његову објаву преузели бројни хрватски политичари (преферише га десна политичка провинијенција!) и што су неке емисије локалних ТВ кућа имале форумске емсије на “задану тему”, објаву је у кратком времену погледало преко 25 000 посетилаца!!!