ИСТРА: И мали кораци су помак напред!

Жупанијска организација СДСС-а у Истри за месец дана богатија је за десетак нових чланова. “Десетак нових чланова у Пули можда јесте мали корак, али је ипак знатан корак напред”, рекао је у суботу на састанку са страначким активистима председник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман. Иако процес консолидацје дуго траје, заједничка је оцена учесника састанка да је приоритет створити квалитетну организацију без обзира колико то времена изискује. “Проблем је што је у Истри доста времена изгубљено те сада бившим и потенцијалним члановима, које годинама није нико контактирао и они су се пасивизирали,  морамо објашњавати како то није никаква нова странка, већ “стара” изворна Самостална демократска српска странка”, речено је.

Након нових учлањења и ревизије постојећег чланства у којем су нажалост многи умрли или одселили, циљ је да Пула има шездесетак активних чланова. У том контексту, закључено је, Скупштина Градске организације СДСС-а у Пули била би одржана до половине фебруара идуће године. У наредном времену, закључно са крајем марта треба ојачати огранке у Умагу и Ровињу те посебно Поречу након што је председница огранка одселила из РХ.

Основни циљ је до парламентарних избора створити, у датим околностима, респектабилне огранке који ће дати свој допринос изборном резултату странке, али створити и услове да те организације и након избора задрже константу у раду и активностима.