Зоран Ратковић председник Градске организације СДСС-а Славонски Брод

Синоћ је у Славонском Броду одржана оснивачка Скупштина Градске организације СДСС-а за истоимено место, а оснивачи су за председника изабрали Зорана Ратковића. Потпредседница је Иванка Сударевић, а изабрана су и остала страначка тела. Славонскобродска организација је истовремено и 101. огранак наше странке на нивоу РХ!!!

“Овим чином пробудићете и остале наше сународнике у Броду и околини који су свих ових година из широког спектра разлога били пасивизовани и нису јавно испољавали свој национални и политички идентитет, рекла је честитајући оснивачима потпредседница странке и саборска заступница Драгана Јецков.

Честитке и максималну подршку у раду колегицама и колегама у најновијем страначком огранку упутио је председник странке др Милорад Пуповац;

Председник је током Скупштине свечано уручио чланске исказнице новим члановима.

О историјату странке и атмосферу њеног оснивања у периоду мирне реинтеграције, те улози странке и њеној снази на данашњој политичкој сцени говорио је председник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман који је председавао оснивачком седницом.

“Сународници  ван крајњег истока Хрватске, поготово они попут вас у урбаним хрватским срединама, мало знају о времену настанка странке марта 1997. и каснијих турболентних месеци и година. О времену када је група људи на челу са др Војиславом Станимировићем, поучена искуствима дотадашњих, по Србе лоших политика, исказала спремност да неким новим путем, сматрајући политику вештином могућега, поведе српску заједницу”, рекао је Ркман.

Скупштини су присуствовали председница Општинске организације наше странке у Драгалићу Ранка Милојковић као и председник огранка у Окучанима Синиша Мартиновић.

Новим огранком у Броду, створени су услови за оснивање и нове страначке жупанијске организације, конкретно Жупанијске организације СДСС-а Бродско -посавске жупаније која ће уједно бити и 14.-а наша жупанијска организација. На ту тему по завршетку Скупштине, Ркман је одржао састанак са представницима организација у Окучанима, Драгалићу и Славонском Броду, те је очекивати најдаље до краја године њену оснивачку Скупштину.