Зоран Милошевић нови председник СДСС-а у Поповцу

Зоран Милошевић на синоћњој седници скупштине Општинске организације СДСС-а Поповац изабран је за новог председника, а његов заменик је Никола Шарић. Изабрана су и сва остала страначка тела у складу са страначким актима који регулишу изборну материју.

СДСС у овој општини на крајњем северу Барање има два представника у општинском Већу те заменика начелника из српске националне мањине. У протеклом периоду давали су свој допринос у свим изборним и другим процесима који су вођени унутар странке. У тим акцијама има и један раритет садржан у чињеници да је на изборима за Европски парамент у месту Кнежево, које је део Општине Поповац, СДСС победио ХДЗ!!!

“Они су имали 46, а ми 97 гласова и то је једино место, за које знамо, са већинским хрватским становништвом у којем је наша српска странка победила”, речено је синоћ.

Скупштини су присуствовали и подршку у свим активнстима дали председник осјечко-барањске жупанијске организације Радомир Чварковић и председник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман. Ркман је нагласио да колико год су битни локални избори да је попис становништва, такође на пролеће идуће године, можда још битнији. “За локалне изборе увек имамо поправну могућност најдуље кроз наредне четири године, док то у попису немамо. Колико нас буде пописано и изјасни се Српкињама и Србима, како у Поповцу тако и у читавој РХ, тако ће нам бити и из тога броја ћемо моћи тражити и остваривати наша права”

Скупштина је почела минутом ћутања за Милену Вуковић, оснивачицу СДСС у Поповцу и Барањи те дугогодишњу активистицу свих српских институција која је премиула јуче ујутро у осјечкој болници!