Завршен “Видовдански сабор” у Боботи

Синоћ је у Боботи поред Вуковара завршен 39 “Видовданси сабор”, смотра културног стваралаштва Срба са истока Хрватске и њихових гостију. Манифестацију коју је и ове године организовао боботски поодобор “Просвете” и КУД “Ђоко Патковић, пред око двестотињак гостију затворио је председник СДСС-а и саборски кандидат др Милорад Пуповац.

Странка је и до сада знатан део својих напора усмеравала ка Боботи, а резултат је, уз остало, видљив и по модерној спорстској дворани.

У наставку ревије културног стваралаштва наступило је више КУД-ова са истока Хрватске, а традиционалном банијском пјесмом и игром представили су се фости из Двора.

Захвалнице за учешће на тродневној манифестацији поделила је уз организатора Светислава Микеревића, потпредседница СДСС-а Драгана Јецков. Међу осталима захвалница је додељена и нашој странци, а преузео ју је герерални секретар Данко Николић.

Завршној вечери манифестације присуствовали су потпредседник странке Југослав Весић, председник ЗВО-а Срђан Јеремић, заменик вуковрско-сремског жупана Ђорђе Ћурчић, предсједник Извршног одбора Боро Ркман, шеф жупанијског огранка Душан Јецков и бројни други представници Самосталне демократске српске странке.