Едукацијом до успешнијих мањинских Већа

Јуче је у Вуковару одржан састанак жупанијског, три градска и једанаест општинских Већа српске националне мањине у Вуковарско-сремској жупанији. Састанку су присуствовали саборски заступници СДСС-а Драгана Јецков и Борис Милошевић.

Намера организатора да се представници српске заједнице изабрани на мањинским изборима међусобно упознају, а усаглашаване су и генералне активности Већа.

Конкретним примерима деловања ВСНМ Борово присутни су могли видети како направити План рада и Финанцијски план за следећу годину.

Поједини представници су имали прилику да изнесу проблеме који отежавају њихов рад. Са њима је договорен начин деловања и помоћ жупанијског Већа. Подршку приликом решавања проблема и унапређење заједничког деловања дали су и представници Српског народног већа из Загреба и Заједничког већа општина из Вуковара.

Састанку су прусуствовали  председник ЗВО-а Срђан Јеремић, референт Правног оделења СНВ-а Јелена Несторовић, председник Одбора за људска права ЗВО-а Јован Влаовић и саветник Центра за развој и инвестиције СНВ-а Милош Миодраговић.

Састанак је иницирао и презентирао начине рада секретар ВСНМ ВСЖ Душан Латас, председавао је председник ВСНМ ВСЖ Светислав Микеревић са заменицом Весном Вујић.

текст и фото: Душан ЛАТАС