др Станимировић: Вуковарски СДСС је најактивнија страначка организација

Битно је водити активну политику у години када нема никаквих избора, а ми смо управо такву политику водили, речено је синоћ на редовној годишњој Скупштини Градске организације СДСС-а Вуковар. Подносећи извештај о раду председник организације Срђан Колар кроз низ конкретних акција које су успешно реализоване, потврдио је изречену тезу.

“Осим редовних седница нашег Извршног одбора, одличну сарадњу смо имали са свим српским институцијама при чему посебно указујем на значај сарадње са нашом Српском православном црквом, уз остало, кроз обележавање и прослављање свих наших празника”, рекао је Колар. У организацији странке и партнера преко 450 хуманитарних пакета доспело је до наших сународника слабијег материјалног стања. “Посебно нам је драга акција коју смо назвали “Поклон пакет за Славу” кроз коју честитамо Славу домаћинима а ово је битно и због могућих нових чланова који ће нам приступити када се увере да се према чланству односимо са људском, породичном и братском топлином. Када се увере да о нашем чланству бринемо, а не само да их требамо у данима око избора”, рекао је.

Прошлу годину обележили су и резултати пописа становништва који ни за вуковарску српску заједницу, као и за укупан корпус у РХ, нису били оптимистични. Падом броја Срба у Вуковару, експресно су укинута и њихова стечена права!

И у текућој години странка има и имаће снажан полиитчки ангажман. Иако странка није формални носиоц, чланови ће активно бити укључени у мајске изборе за Већа српске националне мањине. Радиће се енергично и даље на помоћи српским удружењима, спортским клубовима, сународницима слабијег имовног стања… Фокус ће бити усмерен на катагеорију сународника са којом је и до сада рађено али се актвност мора интензивирати- младе!

Делегат Скупштине и председник Главне скупштине странке др Војислав Станимировић заложио се за ултимативнији приступ унутар владајуће коалиције на државном нивоу када се ради о решавању проблема српске заједнице. “Ми и данас у Вуковару имамо двестотињак фамилија које не могу откупити своје станове у којима су преко 40 година. а као странка дајемо подршку влади и један смо од фактора њене политичке стабилности. Поменуо сам станове, има још подручја чијим бисмо решењем лако придобили и нове гласаче и нове чланове”, сматра Станимировић. Заложио се и за додатну проактивнији политику према матичној држави Републици Србији.

Чланове Скупштине вуковарског СДСС-а пригодним речима поздравила је потпредседница странке и саборска заступница Драгана Јецков те председник вуковарско-сремског жупанијског огранка Душан Јецков. Скупштини је присуствовао председник централног Извршног одбора Боро Ркман.