Драган Тодић нови је председник ГО СДСС Осијек

Драган Тодић данас је на ванредној Скупштини Градске организације СДСС-а Осијек једногласно изабран за председника. Потпредседник је Давид Бркић, а изабран је и нови Извршни као и Надзорни одбор огранка.

Тодић, досадашњи повереник након што је Предсдништво странке лани распустило страначке органе, у извештају о раду указао је на низ активности које је предузео као повереник у сарадњи са чланством. Подсетио је на одличан страначки резултат за Већа месних одбора Тења и Клиса, али за будући период, на искуству Клисе, наговестио да није добро да “свако може бити кандидат СДСС-а”!

Тодић се на помоћи у “повереничком периоду” захвалио врху странке, указао на изузетно добру сарадњу са осијечком  “Просветом” и поготово Српском православном црквом у Осијеку, Заједничким већем општина и другим српским институцијама.

Скупштини су уз нове чланове са фокусом на млађе генерације, присустовали оснивачи странке на подручју Осијека давне 1997 године; Перо Рајковић, Мићо Зечевић и Миленко Васиљевић. На ову битну чињеницу да исту политичку идеју СДСС-а деле оснивачи странке са својим сумештанима који нису били ни рођени у времену оснивања странке, посебно је у свом обраћању истакао председник централног Извршног одбора Боро Ркман.

Бираним речима своје парохијане поздравио је протојереј Александар Ђурановић, а поздравне речу упуили су жупаиијски страначки председник Радимир Чварковић и потпредседник СДСС-а Југослав Весић.