Дан општине Негославци

Свечано седницом у присуству великог броја гостију, данас је у Негославцима обележен Дан општине Негославци. Дан општине -Велика Госпојина – истовремено је и крсна Слава овог места и општинског средишта недалеко Вуковара.

20160825_131921

“Стратешки развојни програм наше општине базиран на времену до 2020. године, кључни је документ чија реализација треба да донесе нова радна места и удахне нови живот у нашу средину.  У израду Програма општина је уложила 100 000 куна, а он уз остало, подразумева изградњу енергетских постројења на биомасу као и нус послове попут изградње пластеника за узгој поврћа и сушара за љековито и ароматично биље. Ово и низ других ствари везаних уз инфраструктуру као што су изградња пешачких стаза,, лед расвете и парохијског дома…, рекао је обраћајући се већницима и гостима начелник општине Душан Јецков.

20160825_132017

Најавио је и изгрању етно куће која ће осим традиционалног стила интересантног туристима моћи пружати и услуге угоститељства што је у Негославцима дефицит.

У овим и сличним програмима могуће је упослити 30-ак наших мештана, рекао је. Указао је и на пројект одводње у који је општина уложила 20 0дсто од укупне вредности која износи око 100 000 евра! Општина је у сарадњи са разним удружењеима суфинасирала боравак овдашње деце у Швајцарској, данас учеств7је са делом новца у плаћању цене дечјег вртића чиме с езнатно помаже родитељима, а како је најавио начелник, за који дан када почне радити школа негославачки ђаци ће од општине добити бесплатне биљежнице!

20160825_132008

“Када путник намерник прође кроз ваше место видљив је позитиван помак у односу на десетак година раније. Ви сте типичан доказ да општине нису вишак, ако се рационално понашају и добро послују, како то најављују централне власти. Уместо претњи за гашењем општина, држава треба децентрализовати средства и помоћи оваквим срединама јер општина је основни предуслов за живот и рад грађана, рекао је потпредседник странке Миле Хорват.

Успешан рад и срећан Дан општине пожелио је жупан Вуковарско-сремске жупаније Божо Галић који је свечаној седници присуствовао са својим заменицима Жељком Цирбом и Ђорђем Ћурчићем.

20160825_132030

Свечаности су присуствовали заменици жупана Сисачко-мославачке и Осјечко-барањске жупаније Боро Ркман и Јован Јелић, начелник Маркушице Будимир Драча и његов колега из Ердута Југослав Весић, генерални конзул Републике Србије у Вуковару Живорад Симић, генерални секретар СДСС-а Данко Николић, председник жупанијсог ВСНМ-а Светислав Микеревић, заменица кандидата СДСС-а за предстојеће парламентарне изборе Драгана Јецков, гости из Темерина и Сремске Митровице са којима општина има пословну сарадњу и бројни други.

тект и фото: Боро РКМАН