Далибор Тркуља нови потпредседник СДСС-а Топуско

Данас је одржана редовна извештајна Скупштина Општинске организације СДСС-а Топуско на којој је Далибор Тркуља једногласно изабран за новог потпредседника. Досадашњи “други човек огранка” Миле Рокнић замолио је да га се разреши дужности.

Седница одржана у Старом Селу поред Топуског почеа је минутом ћутње за недавно преминулог једног од оснивача странке у овој општини Душана Виленице. Извештај о раду по овлаштењу председника Драгана Ћелапа поднео је члан ове организације и председник Извршног одбора странке на државном нивоу Боро Ркман.

“У времену од задње Скупшине одржане баш на данашњи дан лањске године, странка је имала једну кључну активнност а то су избори за Већа српске националне мањине. Иако нисмо били номинални носиоци, наше чланство и симпатизери су, уз партнерске организације, било максимално укључени.  Изузетно ме радује што смо на општинској листи добили петоро нових младих људи од десет укупно, а да смо на жупанијској лсти профилисали такође изузетно младу нашу колегицу и сународницу”, рекао је Ркман.

Учествујући у раду Скупштине, председник сисачко-мославачке жупанијекс организације Бранко Јовичић указао је на значајне активности које су пред странком у наредној како је рекао “супер изборној години”. Чекају нас три изборна процеса, за председника Републике, за европарламент и за нас најбитни избори за Хрватски сабор. Позвао је чланство на максималан ангажман.

“Ретке су организације, поготово у овим нашим осиромашеним срединама, које сакупе двадесетак чланова и још толико симпатизера странке на једном месту као што сте ви данас и прошле године сакупили у Топуском”, закључио је Јовичић.

Актуелни СДСС-ов већник  у Општинском већу Топуског Далибор Тркуља поднео је извештај о својим већничким активностима. “Нажалост ја сам остао једини Србин у Већу и то након постизборног инжењеринга. Подсећам да је Српкињу изабрану већницу на листи ХДЗ-а, готово исти дан након избора у Већу заменио Хрват, а слично је било и са сународницом са листе СДП-а, рекао је Тркуља. Додао је како му остају једино већничка питања као инструмент политичке борбе. “То што сам бројчано слаба опозиција и што сам сам који покушава одбранити и остварити српске интересе и што за то немам разумевања у општинским структурама, не обесхрабрује ме да наставим”, закључио је.

Идентично прошлој години, општински огранак у Топуском је први огранак у оквиру Жупанијске организације Сисачко-мославачке жупаније који је одржао своју редовну годишњу Скупштину.