Грађевински материјал за Глину и поклон пакети у Топуском

Данас је настављена акција допреме грађевинског материјала у дворишта  87 породица чије су куће и привредни објекти страдали у потресу који је Глину и околину задесио крајем прошле године. Наведени број на нажалост знатно је већи, али реч  је, у овом случају, о оним фамилијама које су обишли и штете пописали волонтери српских институција и главни грађевински координатор Ђуро Шапић. Цреп, летве, грађевински блокови, арматура и остали неопходни материјал увелике ће допринети санирању огромне материјалне штете.

У Топуском, комшијској опћини, кандидати СДСС-а на челу са Далибором Тркуљом кандидатом за опћинског заменика начелника улазе у завршна три дана камшање. Вечерас, уочи седнице изборног штаба, припремљени су поклон пакети за бираче чија дистрибуција креће ујутро. Уз летке и остали промо материјал топличких кандидата који је већ у једном кругу подељен бирачима, биће и промо материјал кандидаткиње за заменицу жупана Сисачко-мославачке жупаније и носитељице листе за жупанијску Скупштину Мирјане Олуић.

“Наша је стара овдашња традиција да се код људи, наших кордунашких и банијских домаћина, не иде празних руку или како бисмо у локалном жаргону регли “машу’ћ шака”! Негдје ће те “шаке бити веће”, негдје мање у материјалном смислу. Јасно је да је сваком добронамерном човеку у том контексту страдала Глина и њени људи у приоритету. Али не меримо по материјалном критерију. Битна је искрена и чиста намера да у сваку кућу уђемо и поразговарамо без обзира радило се о нашим политичким истомишљеницима или противницима, рекао је вечерас председник Извршног одбора странке и организатор кампање у Глини и Топуском Боро Ркман.

Додао је како је вечерас одржана завршна седница изборног штаба у Топуском, а сутра навече ће бити у Глини. Осим тога, како је најавио Ркман,  до изборне ћутње биће одржани још и посебни инструктивни састанци са члановима бирачких одбора и возачима који ће бити на услузи старијим и теже покретним  суграђанима како би и они дошли до биралишта и исказали своје политичке преференције.