Глински СДСС у озбиљним припремама за допунске изборе

Иако нема кандидацијску листу за Градско вијеће Глине јер је “српска квота” попуњена на редовним изборима, СДСС у Глини озбиљно се припрема за предстојеће допунске изборе. “Циљ нам је придонијети страначкој листи за Скупштину Сисачко-мославачке жупаније што је могуће већи број гласова из Глине”, рекао је прексиноћ на проширеној сједници градског Извршног одбора предсједник организације Душко Жарковић.

Предсједник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман, глинским колегицама и колегама појаснио је важност допунских избора на нивоу читаве државе, а жупанијски предсједник Бранко Јовичић значај избора у жупанији као и битну улогу Глине у овом процесу.

“Четири су наша кључна изборна басена; Двор, Вргинмост, Глина и Петриња”, рекао је Јовичић додајући да у три од 4 кључна СДСС-ова игранка нема избора на локалном нивоу (једино их има Петриња оп.а.) због чега ће требати уложити додатни напор у мотивацији бирача за излазак на изборе.

На редовним мајским изборима листа СДСС-а за жупанијску скупштину, без обзира на жестоку и политички веома некоректну контра кампању тадашњих противника, добила је 284 glasa, a кандидаткиња СДСС-а за дожупаницу Мирјана Олуић 212 гласова.