ГЛАВНИ ОДБОР: У неким срединама нисмо препознали прилику на ЕУ изборима

У неким нашим срединама нисмо били довољно будни да схватимо да су избори за Европски парламент одлична прилика за нас, рекао је јуче на сеџници Главног одбора у Вуковару председник странке др Милорад Пуповац. “У добром делу нисмо провели пуну изборну мобилизацију јер да смо добили 15000 гласова листа би имала сигурно европски мандат и била највеће изненађење избора. Да је листа освојила мандат и странка би имала другачије и повољније полазиште за деловање у националној политици”, рекео је председник.

Уводну аналитику избора за Сабор и ЕУ парлемент поднео је председник Извршног одбора Боро Ркман нагласивши како је на саборским изборим за 17 одсто остварена веће излазност без обзира на чињеницу да је нашег традицоналног бирачког тела нажалост све мање. Аналогно тому, рекао је, и наши кандидати су добли знатно гећи проценат гласова у односу на изборе пре 4 године. “Тако је први кандидат остварио већи резултат за 9 одсто, а трећепласирани кандидат наше странке је оставруо чак 34 % више гласова неко кандидат на трећој позицији 2021. “У том сегменту можемо бити задовољни са изборима за домаћи парламент, а задовољство за европски парламент измакло нам је за око 1000 гласова”, закључио је Ркман.

По обављеној расправи закључак је Главног одбора и налог Жупанијским организацијама, њих укупно 14, да до краја августа направе детаљну анализу избора у својим среддинама и да усвојене ставове доставе Одбору.

На седници су једногласно усвојени извештаји Надзорног одбора странке којег је презентирао Дејан Јеличић као и извештај о пословању страначког предузећа “Седес” о чијим усшеним резултатима псловања је говорио директор Милорад Јакшић.

Главни одбор је донео одлуку о политичкој рехабилитацији, по захеву Градске организације у Обровцу, за седморо искључених чланова а донешен ј и низ одлука нормативно-финасијске природе.