ВУКОВАР: Врх странке на Слави жупанијског мањинског Већа

Веће српске националне мањине у Вуковарско-сремској жупанији јуче је прославило Светог Симеона Мироточивог – своју крсну славу. У присуству већника и представника других српских организација и активиста, обележавање славе започело је свечаном литургијском службом у храму Св. Николаја у Вуковару.
Свечану службу водили су вуковарски пароси Саша Кузмановић и Миљен Илић.

Уз већнике, служби су присуствовали председник наше странке др. Милорад Пуповац, потпредседница Драгана Јецков, председник Главне Скупштине СДСС-а др. Војислав Станимировић, председник ЗВО-а Срђан Јеремић и бројни други истакнути представници српске националне мањине у граду Вуковару и Вуковарско-сремској жупанији.  Славској свечаности присуствовали су Генерални конзул Републике Србије у Вуковару Милан Шапић и конзулица Људмила Остојић.

У наставку прославе, у ресторану Морнар одржан је пригодан културни програм. Председник Већа, Светислав Микеревић подсетио је присутне на остварено у протеклој години као и на део активности које оцекују Веће у овој години.

Присутне је поздравио др. Милорад Пуповац наводећи очекивања и потребе српске заједнице на овом подручју али и шире.

“Општи услов напретка сваке средине је мир и политичка стабилност, уз обавезу свих да томе циљу допринесу” – истакао је Пуповац.

Кума славе је била Драгана Јецков, саборска заступница СДСС-а која је овом приликом председнику Већа уручила пригодан поклон. Традиционално, ВСНМ ВСЖ је и ове године уручило годишње награде Плакету и Повељу већа. Добитници су млади дизач тегова јуниор Никола Тодоровић и ликовни стваралац организатор многих ликовних колонија из Борова Бошко Поповић. Николи Тодоровићу спортисти, перспективном дизачу тегова, СДСС ће помоћи одлазак на Европско првенство у Букурешт. Заслужним појединцима и организацијама уручене су захвалнице за допринос у раду Већа током протекле године.

У музичком делу програма свој таленат су још једном потврдили Тамбурашки састав Дунавске зоре, солисти Јована Сердар и Катарина Лукић. Укупном угођају допринели су својим рецитацијама Милица Шарчевиц и Урош Антић.