Вуковарско-сремски СДСС реализовао План рада

Синоћ је у Српском дому у Вуковару одржана редовна извештајна Скупштина Жупанијске организације Саосталне демократске српске странке Вуковарско-сремске жупаније. Присутних 44 од 6о делегата укупно, усвојили су извештај о раду, извештај Надзорног одбора те усвојии промене у саставу Скупштине као и Извршног одбора организације.

Подносећи извештај о раду, председник Душан Јецкон рекао је да је огранак испунио своје задатке и циљеве што се пре свега односи на изборне резултате. На редовним локалним изборима као и допунским изборима за попуњење квоте српске националне мањине укупно смо освојили 5 мандата у жупанијској Скупштини. Иако нисмо били номинални носиоци, жупанијска организација дала је пуни допринос у организацији пописа становништва те на недавно одржаним изборима за Већа српске националне мањине.

У извештају Јецков се осврнуо и на политичке и друге активности општинских и градских организација које делују у саставу вуковарско-сремског СДСС-а као и на сарадњу на нивоу жупаније.

Једногласно је усвојен и план активности огранка за наредни период у којем је приоритет стварање услова за запошљавање припадника српске заједнице!

Делегате, међу којима је био и председник Главне Скупштине странје и њен оснивач др Војислав Станимировић, поздравио је председник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман који је указао на неопходност интензивнијег одржавања седница страначких Извршних одбора и Скупштина. “Ми немамо кризу резултата. Немамо ни кризу политичког утицаја од локала до врха државе којим остварујемо повољности за наше бираче и симпатизере. Нажалост имамо организациону и кризу мотивације јер смо од ентузијазма у протеклих неколико година прешли у стање са знатним елементима организационе пасиве, рекао је. Позвао је све на изналажење модуса за нову енергију, наглашавајући како је ово тренд у свим странкама, а не само у СДСС-у.

Обраћајући се Скупштини, потпредседница странке Драгана Јецков фокусирала се на тешко стање у околним селима изазвано олујним невременом те позвала на страначку солидарност. Похвалила је ентузијазам младих чланова странке Душана Велимировића, теодора Ркмана и других који ус први притекли у помоћ страдалима (опширније на линку https://sdss.hr/simpraga-i-jeckov-snaga-ljudi-nadjacace-posljedice-nevremena-pozivamo-na-stranacku-solidarnost/).

Олујно невреме и његове последице управо су били једна од тема Скупштине при чему је више дискутаната   оценило да су осим институција државе те посебно Вуковарско-сремске жупаније у пружању помоћи страдалима заказале и овдашње српске институције укључухући странку и Заједничко веће општина.

Скупштини је присуствовао парох прве парохије вуковарске протојереј ставрофор Саша Кузмановић.