Бобота је добила све изборе

Месна организација Самосталне демократске српске странке Бобота до сада је добила све изборе у нашем селу. Без обзира о којој врсти се избора и о којем нивоу радило. Уверени смо да ће и у наредном периоду бити тако, а пред нама су већ најесен ванредни парламентарни, а идуће године локални избори. Рекао је ово синоћ у Боботи на редовној извештајно-изборној Скупштини месне организације потпредседник Светислав Микеревић.

20160704_204421

Управо локални избори су „пик“ за које ће темпирати „форму“ страначки људи из ове средине надомак Вуковара, са основним циљем како би  се СДСС вратила начелничко место у Трпињи које је имала константно од 1997. године па све до избора пре три године.

„Губљењем власти изгубили смо много тога. Начелнику који је сада независтан, а до уназад три године је био члан наше странке, као и његовим сарадницима није битан народ. Да је тому тако сведочи више примера; програм распологања пољопривредним земљиштем у којем се директно погодовало Агрокору на штету Бобоћана, као и чињеница да једино општина Трпиња није упутила захтев за пренос оснивачких права са жупаније на општину како би коначно и у складу са законом овде могле функционисати школе регистровена за наставу на српском језику и ћирилици“. Ово су само неки од навода чланова боботске страначке скупштине.

20160704_204432

За председника огранка који броји преко седамдесетак чланова, од којих је синоћ било присутно 49, поново је изабран Никола –Никица Гагулић, а потпредседник је Светислав Микеревић.

20160704_204521

Речи подршке и охрабрења колегицама и колегама у Боботи упутили су потпредседник странке Драган Црногорац, потпредседник Главне Скупштине СДСС-а Ђорђе Ћурчић и председник вуковарско-сремске жупанијске организације Душан Јецков.