Бенковачки СДСС уверен у добар изборни резултат

До вечерас смо обишли скоро 90 одсто села у којима живе наши сународници бирачи, а до петка када завршава кампања обићи ћемо све, оптимистично је синоћ на седници изборног штаба Градске организације СДСС-а Бенковац рекла председница огранка Дјука Катарина Врцељ.

Информишући председника Извршног одбора странке Бору Ркмана и челног човека жупанијског СДСС-а Милана Танкосића о ситауцији на терену, Врцељ је нагласила да без обзира на учињене напоре “веома је тешко доћи до сународника који живе у самом граду Бенковцу”! Обилазећи села осећамо подршку а од многих имамо и директна обећања да ће подржати нашу кандидацијску листу. Нажалост у самом граду, ни на овим изборима нема превише помака обзиром да ове наше сународнике изброи или не занимају или су наклоњени неким другим опцијама”, рекла је Врцељ.

Један од отежавајућих елемената је чињеница да ће на подручју читавог градског подручја бити само два бирачка места и то у Бенковцу и Смилчићу.

У саставу града чак су 24 села у којима има наших бирача, а нека села су удаљена и преко 20 километара од бирачких места, рекла је Врцељ појашњавајући како ће СДСС-ов изборни штаб обезбедити довољан број возача да свако ко жели дође до својег бирачког места.

На дипунским изборима за Градско веће Бенковца бирају се два већника, а листи СДСС-а конкурентска је кандидацијска листа ДСС-а.