Банији помоћ из Београда, Кнежевих Винограда, Борова, Трпиње, Кистања, Ервеника…

У организацији Општинског Одбора СДСС Кнежеви Виногради и свесрдну помоћ фирме “Драва Интернатионал” власника Звонка Бедеа из Осијека и Николе Муждеке из Дарде, јуче је  упућен камион хуманитарне помоћи у земљотресом настрадало подручје. Асортиман помоћи је договорен са волонтерима – добровољцима Владимиром Хорватом из Кнежевих Винограда и Владимиром Банцем из Дарде који су као директни учесници и помагачи на терену доставили податке о приоритетним потребама. Достављено је  преко 6. тона фолије, 2 палете натрон врећа, ексера 150 кг, агрегат, гријалица, тестере за дрво, већа количин шибица и две вреће кекса.

Јуче je заступница Ања Шимпрага донијела у Глину помоћ за пострадали народ. Стигли су лијекови, пелене, велике количине прашка за робу, детерџената. Заједничком акцијом ВСНМ ШКЖ и опћина Бискупија, Ервеник и Кистање бит ће послана и 2 камиона грађевинског материјала.
Шимпрага је јучер у друштву Дејана Михајловића дочекивала и контејнере из донације Града Београда, чију је испоруку договорио митрополит Порфирије, а у организацији транспорта судјеловао је и СНВ. Контејнери су стигли из Сребренице, а након истовара у Петрињи, до крајњег одредишта у околици Глине, пребацили су их инжењерци ХВ-а, који су морали проширивати и пут на мјестима на којима је био превише узак за камионе.

У оквиру јединствене акције Српског народног већа “Банија је наша кућа” из Борова је јуче у Двор отпремљена хуманитарна помоћ у прехрамбеним и хигијенским потрепштинама за становништво страдало у земљотресу. Помоћ је прикупљена у Борову, Острову и Трпињи, у организацији Актива жена СДСС-а, а транспорт помоћи у три комбија организовало је Заједничко веће општина уз помоћ Добровољног ватрогасног друштва Борово и Пољопривредне задруге Брестове међе из Борова који су уступили своја возила. Помоћ су у Двор довезли председник ЗВО-а Срђан Јеремић, начелник општине Борово Зоран Баћановић, председник боровског ДВД-а Мирољуб Младеновић, секретар ВСНМ ВСЖ Душан Латас, предсједница Актива жена СДССа-а Драгана Бошњак и Никица Гагулић из ЗВО-а, а дочекали начелник општине Двор Никола Арбутина и директор Црвеног крста у Двору Драган Шашо са активистима.

Иако је Бадњак многи чланови и симпатизери странке данас су на терену, а међу њима је и предсједник СДСС-а Милорад Пуповац који је јутрос посјетио волонтере у друштву професора Дејана Јовића и оштећени храм у Глини те наставио за Моштаницу.