Активне Месне организације Сајмиште и Петрова гора

IMG 20160302 185716

IMG 20160302 185716ВУКОВАР, 3.3.2016. – Месна организација СДСС Сајмиште и Петрова гора у Вуковару је свакако по величини и значају међу највећим страначким организацијама овог нивоа у држави. Од оснивања СДСС, била је сигуран ослонац и подстицајни импулс у свим акцијама или изборним циклусима на локалним и парламентарним изборима. Таквом односу претходе и доприносе свакодневни контакти руководства МО са чланством СДСС , као и залагање и решавање комуналних или егзистенцијалних проблема Срба из ове градске четврти.

Посебно, значајном активношћу месне организације су редовни месечни састанци Извршног одбора са члановима и симпатизерима странке где се уз пријатну атмосферу разговара о свим догађајима у странци ,граду и Жупанији. На дневном реду се нађу теме са последњих седница страначких тела, Градског већа Вуковар или Скупштине Вуковарско-сремске жупаније. Буде то прилика да се чланство информише, договори око будућих активности и преузимања појединачних обавеза.

Таквом сусрету, у среду навече присуствовао је председник ИО ГО СДСС Вуковар, Ђорђе Ћурчић.

У разговору са присутним члановима изнео је текуће активности, проблеме припадника српске заједнице у граду и ВСЖ. У тренутку нараслих тензија, појаве насиља са обрисима националне нетрпељивости, у другом плану остају дуго очекивана регистрација школа у установе на српски језик , адекватно финансирање удружења наше заједнице, равноправност при запошљавању и др.

Председник Ћурчић је зато позвао на појачан ангажман свих организација и структура СДСС, на деловање већника у граду и Жупанији у складу са програмским смерницама СДСС и интереса српске заједнице.

„ Недопустива су самовољна решења и иницијативе изван договорених оквира утврђених на страначким телима. Све то ствара лошу слику о нама и удаљује нас од задовољавајућих решења нагомиланих проблема. До недавних промена у градској организацији СДСС Вуковар је и дошло због таквог начина рада, а наставак исте праксе не смемо дозволити“- истакао је председник Ћурчић.

О значају ове месне организације говори и податак да су председници Клубова већника СДСС у градском већу и Жупанијској скупштини Дејан Дракулић и Винко Лазић управо из ове страначке организације.

Текст и фото: Винко ЛАЗИЋ/Бојан ЛАТИНОВИЋ