Osnovni podaci o SDSS-u

Samostalna demokratska srpska stranka
Trg drvena pijaca 28, 32 000 VUKOVAR
telefon +385 (0) 32 423 - 211,
fax: +385 (0) 32 416-654,
e-mail: sdss@vu.t-com.hr

Rukovodstvo SDSS-a

Predsjednik Glavne Skupštine – dr. Vojislav Stanimirović
Predsjednik – prof.dr. Milorad Pupovac
Generalni sekretar – Danko Nikolić, dipl.pravnik
Predsjednik Izvršnog odbora – Bogdan Rkman, dipl.polit.

Poslovni podaci

PBZ - Vukovar
IBAN: HR21 2340009 1100167837
SWIFT PBZGRH2X
OIB: 39908510192
MB: 1276573

Ustašluk se odomaćio u Hrvatskoj!

ZNATE li kako je biti Srbin u Hrvatskoj”, plakat je kojim najveća srpska stranka u Hrvatskoj SDSS najavljuje skore evropske izbore. Splitski odgovor glasio je “Srbe na vrbe” i “Palite traktore”, uz ono, već uobičajeno u Hrvatskoj, “Za dom spremni” i ustaško “U”.

JURICA KERBLER

Mali podsetnik: da nije bilo dr Milorada Pupovca i SDSS, Hrvatska ne bi ušla u EU pre šest godina, već bi i dalje bila u evropskoj čekaonici. Jedan od ključnih razloga zbog čega je Zagreb dobio “zeleno svetlo” bio je baš odnos prema manjinama, pre svega prema srpskoj, i veliki doprinos koji je sam Pupovac dao za vreme dugih i često teških pregovora sa Briselom.

Sada, kada Srbi iz Hrvatske pokušavaju ponovo da afirmišu evropske vrednosti, pa da možda i pošalju dr Dejana Jovića kao “poslednjeg hrvatskog Srbina” i “prvog Srbina u Brisel”, u Splitu ponovo sramno iživljavanje nad plakatom SDSS na kojem je reč “Srbin”, gle čuda, napisana na ćirilici.

Ustašluk da se odomaćio u tom gradu koji Pupovac apostrofira kao jedan od tri u bivšoj Jugoslaviji s duhom slobode i kreacije. Toga više, očigledno nema, bar kad je reč o Srbima koje u Splitu vređaju, ponižavaju, tuku, dok gradska i županijska vlast šalju svoje predstavnike na ustaški dernek organizovan 10. aprila, na “dan NDH”, na postrojavanje crnokošuljaša 9. bojne HOS-a nazvane po ustaškom zločincu Rafaelu Bobanu.

Sigurno je jedno – da je pre šest godina u Hrvatskoj odnos prema manjinama bio kao što je sada, iz Brisela bi u Zagreb stigla odbijenica za ulazak u EU. Sada se nemo posmatraju svakodnevni incidenti, poput ovog poslednjeg u Splitu, a Pupovac je postao vreća u koju nemilosrdno udaraju ekstremni desničari koji bi najradije da u Hrvatskoj više ne živi nijedan Srbin.

By | May 3rd, 2019|Categories: eu izbori|

Ostavite komentar