Достигнути ниво реорганизације Градске организације Самосталне демократске српске странке Вуковар била је централна тема синоћње седнице Извршног одбора. Рок Месним огранцима одређен летос да до 1. децембра текуће године одрже своје Скупштине биће за неколико дана пролонгиран како би седнице биле квалитетно припремљене.  “Циљ је у Скупштини градске организације коју чине делегати четири месне организација имати квалитетан састав спреман и одлучан  да понесе терет политичке борбе на подручју града кроз афирмацију политике наше странке”, оцењено је синоћ.

Извршни одбор и Скупштина вуковарске градске организације летос након локалних избора, који су квалификовани неуспешним, донели су одлуку о новој страначкој територијалној организацији која треба да донесе и нови квалитет страначком раду. Уместо осам дотадашњих месних одбора, у новој концепцији ће их бити четири! У том контексту за одржавање Скупштине градског нивоа организовања неопходно је да своје Скупштине одрже месни нивои “Сајмиште-Горњи град”, Борово насеље”, Трпињска цеста” и “Центар”.

Осим анализе припрема за ванредну Скупштину, Извршни одбор је разматрао и материјал за скорашњу седницу Градског већа Вуковара. Фокус је усмерен  на партиципацију српске заједнице у сфери спорта, културе и других активности у градском буџету.  Информације о овој теми поднели су градска већница др Весна Вујић и већник Срђан Колар. Двоје већника заједно са председником организације Ђорђем Ћурчићем затражиће пре усвајања буџета разговор на ову тему са градоначелником Иваном Пенавом (ХДЗ).

Седници је присуствовао председник Извршног одбора странке Боро Ркман.