Prije nekoliko dana je u općinskoj vijećnici u Krnjaku održana prva ovogodišnja sjednica Koordinacije koju čini sedam organizacija i udruženja koja uglavnom ili najvećim dijelom okupljaju povratničku populaciju u općini Krnjak.

Sjednici su prisustvovali predstavnici SDSS-a, VSNM-a, Pododbora „Prosvjete“, udruženja „Breza“, UAB-a, KUD-a „Kordun“, te lokalnog DVD-a. Ovakva praksa okupljanja prisutna je još od ranijeg perioda, te je ovo 7. sjednica ovakve vrste. Sjednicu je inicirao općinski VSNM, a presjedavao joj je općinski načelnik i potpredsjednik SDSS-a Dejan Mihajlović. Na sjednici je iznesen presjek stanja u pomenutim organizacijama i udruženjima, smjernice za 2018. godinu, usaglašen kalendar događanja u ovoj godini, te nosioci i partneri za usaglašene aktivnosti.

U tekućoj godini neke od članica Koordinacije obilježiće i jubileje u radu: Udruženje “Breza” proslaviće deset godina uspješnog rada, Vijeće srpske nacionalne manjine općine Krnjak 15, dok će 20-u godišnjicu postojanja i aktivnosti imati krnjački pododbor SKD “Prosvjeta”.

tekst i foto: Ilija MATIJEVIĆ