Povodom szutrašnjeg 8. marta – Međunarodnog dana žena u brojnim stranačkim organizacijama biće upriličene manifestacije u čast ženama odnosno stranačkim kolegicama. Već tradicionalno ovaj dan biće obilježen, uz ostale sredine, u Vukovaru, Sisku i Voćinu, a prvi su kolegicama cvijeće poklonili i lijepe riječi uputili u Gradskoj organizaciji SDSS-a Rijeka!

Proslavu su organizirale članice Aktiva žena GO SDSS-a Rijeka uz pomoć Aktiva žena ŽO Primorsko- goranske         županije. Na proslavi je bilo osamdesetak što članova što simpatizeraSDSS-a. Svaka žena dobila  ružu za što se pobrinuo predsjednik ŽO SDSS-a Milan Eraković.

Gostima se prigodnim riječima obratila predsjednica GO SDSS-a Rijeka Vesna Blanuša. Podsjetila je žene koliko je bilo teško za žene ostvarivanje elementarnih ljudskih prava,i kako na žalost ta borba još uvijek traje. Naglasila je da prije svega žene moraju biti svjesne svoje neprocijenjive vrijednosti svaki dan u godini, a ne samo na Dan žena, da ne dozvole da ih bilo ko onemogućava u njihovom radu ili još gora da ih omalovažava i ponižava. Žene su stup svakog društva, porodice i naroda. Svojom izdržljivošću i upornošću nose najteže životne terete. Sposobne su za sve zadatke koje pred njih stavi život.

Na proslavi su bile sve generacij žena, a ples je otvorila najmlađa među njima malena Una Eraković.

tekst i foto: Dragica SKORUPAN