Većnici Samostalne demokratske srpske stranke u Gradskom veću Vukovara Vesna Vujić i Srđan Kolar, većnik županijske Skupštine Vinko Lazić, zamenik župana Đorđe Ćurčić, te predstavnici naše stranke u Vladi Republike Hrvatske Dejan Drakulić i Milenko Živković donirali su deci u vrtiću “Vukovar II” novogodišnje paketiće.
Paketići su kupljeni sopstvenim sredstvima stranačkih predstavnika, a uručeni su povodom pravoslavne Nove Godine. Jučeranje uručivanje 160-ak novogodišnjih paketića nastavak je lepe tradicije otpočete pre nekoliko godina.
“Dečji osmeh i radost najveća je zahvala. Želeli smo nastaviti tradiciju jer kroz posete deci i kroz poklone za verske i druge praznike od najranijeg doba učimo ih našim običajima i našem identitetu. Kada stasaju u odrasle ljude ovakve akcije će im ostati u sećanju i verujem da će i oni nacionalni i kulturni identitet ovdašnjih Srba Pravoslavaca prenositi na nove generacije, rekao je jedan od inicijatora akcije Srđan Kolar.
Svečarskoj atmosferi doprinela je voditeljka programa za decu Radio Novog Sada Mirjana Petrušić koja je u svom deci prepoznatljivom stilu dodatno animirala vukovarske mališane.
foto. Srđan KOLAR