Dosadašnji povjerenik Županijske organizacije SDSS-a Karlovačke županije Dejan Mihajlović i načelnik općine Krnjak izabran je jednoglasno za novog predsjednika te stranačke organizacije u Karlovačkoj županiji na sjednici održanoj u subotu 18. februara u Karlovcu. Usvojeni su izvještaji o radu u protekle četiri godine, kada je došlo i do raskola u stranci i kada je jedan dio članova napustio stranku. Usvojen je i plan rada za naredno razdoblje, u ovoj godini kada stranka obilježava 20 godina djelovanja i rada.

 

-Stranka je postojana, nije nastala preko noći pa tako stranku nije bilo ni moguće rasturiti preko noći što su neki htjeli, imajući pretjerane ambicije pojedinaca i nažalost uz pomoć nekih velikih političkih stranaka. To je dovelo do raskola u stranci i dio članova je napustio stranku. Ostvarili smo ipak dobre rezultate, posebno u izborima za vijeća SNM, no i tu je raskol učinio svoje. Bez obzira na sve SDSS ipak ima prevagu među srpskom opcijom u Karlovačkoj županiji. Ljudi nam se vraćaju pa smo u zadnje vrijeme učlanili stotinu i više novih članova. U manjinskim vijećima smo izjednačeni i ne možemo reći da li naši bivši članovi ili mi imamo prevagu u sastavu vijeća-rekao je i svom izvještaju Dejan Mihajlović. Od glavnih zadataka je istakao predstojeće lokalne izbore. Rekao je da vjeruje u ljude koje su izabrali s obzirom da su kvalitetniji od onih kandidata iz konkurentskih stranaka. Izrazio je vjeru da će se na ovim izborima ostvariti bar isti rezultat kao i na prethodnim izborima, ako ne i bolji.

-Pred nama je još dosta posla posebno u konsolidaciji stanja u stranačkoj organizaciji u Karlovačkoj županiji. Bit će još mnogo pokušaja destabilizacije naše stranke. Vi dobro radite svoj posao i tako nastavite. Predstojeći izbori će nam biti prvi test. Dobro je da u Vojniću, Plaškom i Slunju jača utjecaj SDSS-a.- kazao je Milorad Pupovac. Izrazio je negodovanje zbog neusvajanja izmjena Statuta u općini Plaški iako su tamo Srbi u većini i na vlasti zapitavši se zašto tamošnji načelnik Srbin iz SDP-a blokira usvajanje izmjena Statuta. Pupovac je obavijestio prisutne da će uskoro započeti izgradnja novog mosta na Korani u Veljunu, koje je nabujala Korana odnijela prije par godina. Milanovićeva vlada je osigurala 10 miliona kuna, a još je dobiveno nekoliko miliona kuna jer prije izgradnje mosta treba napraviti i asfaltirati pristupne ceste. Pragmatizam nas tjera na neke naše postupke, zaključio je Pupovac.

Riječi podrške stranačkim kolegicama i kolegama uputio je predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman, a Skupštini je prisustvovao i predsjednik sisačko-moslavačkog SDSS-a Branko Jovičić.

Uz Dejana Mihajlovića za predsjednika, za potpredsjednike su izabrani Neven Ivošević i Đuro Šaula. Za sekretara je izabrana Goranka Grijaković. Izvršni odbor Županijske organizacije broji jedanaest članova izabrani su Nada Coha, Predrag Mandić, Mirko Martinović, Natalija Koprenica, Dušan Žiža, Mane Boca, Neven Vujnović, Nikola Grba, uz tri prva čovjeka iz organizacije.

U Nadzorni odbor izabrani su Mara Šupica, Dušan Žiža i  Đorđe Tomić. U Disciplinsku komisiju izabrani su Dražen Vučinić, Ilija Matijević, Nikola Grba, Mićo Tatalović, Nedjeljka Grković. Za Izvršni odbor SDSS-a izabran je Ilija Matijević, dok su za glavni odbor izabrani Dejan Mihajlović, Neven Vujnović, Mirko Martinović, Natalija Koprenica i Nikola Grba. Delegati za Glavnu skupštinu SDSS-.a su izabrani: Natalija Koprenica, Perica Matijević, Nikola Grba, Dušan Žiža, Predrag Mandić, Mara Šupica, Mane Boca, Nedjeljka Grković, Branko Grahovac, Miloš Mrkić, Dražen Vučinić, Đuro Šaula, Dušanka Vujić,Neven Vujnović, Neven Ivošević, Đorđe Tomić, Dejan Mihajlović, Dušan Javčić, Ilija Matijević, Željko Novković, Milić Božić i Goranka Grijaković.

tekst i foto: Milan CIMEŠA