Бројни чланови и представници Самосталне демократске српске странке предвођени председником проф др Милорадом Пуповцем присуствовали су синоћ у Борово Насељу хуманитарном концерту “Заједно за Васу” организованом за прикупљаље новца за лечење младог мештанина Борова Василија Сентиванца.  Концерту на којем су наступиле бројне естрадне звезде и којег је организовало Заједничко веће општина присуствовало је око 2 500 људи!!!

“Вечерашњи концерт је завршни чин велике акције коју смо покренули пре десетак дана у којој нам је био циљ сакупити 161 000 евра колико је Василију Сентиванцу потребно за лечење у Немачој. До вечерас смо сакупили 140 хиљада евра и сигуран сам да ћемо успети сакупити сав потребан износ”, рекао је председник ЗВО-а и председник Извршног одбора Општинске организације СДСС-а Борово Срђан Јеремић. Додао је како ће српска заједница у Вуковару и на истоку Хрватске донирати и средства за лечење 14-месечне вуковарске бебе Маше Чувало чији су родитељи припадници већинског хрватског народа. “Тиме ћемо на најплеменитији начин захвалити и узвратити нашим суграђанима Хрватима који су помогли у сакупљању новца за Васу”, рекао је.

Василије Сентиванац, 19-годишњи свестрани младић; узоран ученик, активан фудбалер, талентован музичар…, болује од леукемије. Тренутно се са родитељима налази у Немачкој где чека оперативни захват пресађивања коштане сржи.

Осим подршке у организацији концерта Самостална демократска српска странка уплатила је на посебан рачун новчана средства за лечење. Исто су учинили бројни чланови СДСС-а као и запосленици странке.