Samostalna demokratska srpska stranka danas je proslavila dvadeseti rođendan! Osnovana je 5. marta 1997. godine u Vukovaru spajanjem Srpske demokratske stranke i Samostalne srpske stranke iz Zagreba. Ćestitku stranačkim kolegicama i kolegama danas je iz Pakraca gdje je prisustvovao stranačkoj Skupštini uputio predsjednik stranke dr. Vojislav Stanimirović.  Povodom dvije decenije rada SDSS-a u pripremi je raskošna stranačka monografija  koja će biti promovisana na redovnoj četvorogodišnjoj izvještajno izbornoj sjednici Glavne Skupštine.

A na današnjoj Skupštini Županijske organizacije SDSS-a Požeško-slavonske županije održanoj u Pakracu za novog predsjednika organizacije izabran je   Nikola Ivanović iz Pakraca, Stevo Rogulić iz Brestovca izabran je za potpredsjednika, a Milan Tomašević iz Lipika za sekretara stranke. Pored predsjednika i potpredsjednika, u Izvršni odbor Županijske organizacije izabrani su Milan Tomašević, Siniša Martinović I Ana Romanić.

Riječi podrške stranačkim kolegicama i kolegama uputili su  uvaženi gosti; predsjednik SDSS-a dr. Vojislav Stanimirović, potpredsjednik i saborski zastupnik Mile Horvat, potpredsjednik Glavne Skupštine SDSS-a Đorđe Ćurčić i Igor Pavković predsjednik ŽO SDSS Virovitičko-podravske županije.

Dr.Stanimirović je ukazao na dosadašnje slabe rezultate stranke na ovom području, te je istakao da danas, 20 godina od osnivanja SDSS-a, ova županijska organizacija je ponovo na početku! Izrazio je nadu da će novo vodstvo raditi više s narodom i da će se nagomilani problem srpske zajednice u ovoj županiji početi rješavati.

Novoizabrani predsjednik Županijske organizacije SDSS-a PSŽ Nikola Ivanović istaknuo je važnost jačanja stranke i boljeg programskog rada stranka, prvenstveno kroz jačanje stranačkih struktura, bolju komunikaciju unutar i između gradskih i općinskih organizacija kao i nastavak odličnog trenda uključivanja novih članova u stranku, posebice mlađih. Potrebno je pojačati prisutnost u zajednici, povećati informiranost članova i simpatizera, jasno i beskompromisno ukazivati na probleme srpske zajednice ali prvenstveno imati jasan stav o pitanjima od interesa za našu zajednicu. Uvjeren sam u daljnje jačanje stranke i osnivanje novih gradskih/općinskih organizacija SDSS-a, posebice u Požegi i općinama oko Okučana kao i da će glasači prepoznati trud i zalaganje članova i članica naše stranke na narednim lokalnim izborima.

Od osnivanja organizacije 2005. godine do danas na čelu joj  je bio Darko Derenj, a današnju Skupštinu vodio je predsjednik GO SDSS Pakrac Đorđe Gunjević.

Županijska organizacija SDSS-a Požeško-slavonske županije je po geografskom položaju jedna od specifičnijih organizacija, sačinjena je od 4 općinske/gradske organizacije s područja dvije županije – Požeško-slavonske i Brodsko-posavske.

INF.SL/Nikola IVANOVIĆ

foto: Nikola IVANOVIĆ