У месном дому у Живаји јуче је одржана оснивачка Скупштина Општинске организације Самосталне демократске српске странке Хрватска Дубица. Оснивачи и чланови Скупштине једногласно су за председника изабрали Ђорђа Томића. Потпредседник је Жељко Радмановић, а изабрани су Извршни и Надзорни одбор као и остала страначка тела.

“Циљ организације је активност на консолидацији српске заједнице у општини Хрватска Дубица, те допринос укупном развоју општине”, рекао је новоизабрани председник. Да би се позитивни помаци учинили неопходно је на предстојећим изборима остварити већничке мандате и позицију заменика начелника општине.

Организована активност странке неопходна је за све. Међутим, поготово је то битно за нас млађе који живимо овде и од својег рада и идеја за запошљавање и самозапошљавање покушавамо освтварити квалитетан живот, рекла је чланица Скупштине Дијана Радмановић. “Можда крећемо од нуле, али ипак крећемо”!

Председавајући Скупштином Боро Ркман, председник Извршног одбора СДСС-а је нагласио како овим чином и Срби из Дубице и њој припадајућих насеља постају увезани у велику породицу чланова странке и њених органа. “У свом раду имаћете подршку, али највећи део активности ипак одрађујете сами на начин да квалитетном припремом остварите добар резултат, да имате своје већника у представничком телу и заменика начелника. А тада када имате инфраструктуру ко год да буде општински  начелник са њим ћете изналазити реалне моделе за побољшање услова живота. У тому ћете имати подршку како жупанијске организације, тако и виших страначких инстанци, рекао је Ркман.

Чланове Скупштине најмлађе организације у саставу СДСС-а поздравио је Бранко Јовичић, председник Жупанијске организације Сисачко-мославачке жупаније, а Скупштини је присуствивао и председник ОО СДСС Вргинмост Милан Врга.

фото: Милан ВРГА