Синоћ је у Вуковару одржана седница Извршног одбора Градске организације СДСС-а Вукова на којој је анализиран достигнути ниво припрема за одржавање ванредне Скупштине ове организације. И синоћња седница Извршног одбора, као и седница 5. фебруара ове године, одржане су у складу са Закључком Председништва странке и конкретозиваним задатцима и упуствима које је наложило ово страначло тело.

Синоћња седница била је базирана на ажурирању пописа чланства које се води у саставу четири Месне организације; Центар, Сајмиште, Борово насеље и Трпињска цеста. Ревидирани попис чланова уз Програм рада, План активности, План сарадње са другим српским организацијама, те План медијске презентације Го СДСС Вуковар – један од од задатака које је тражило Председништво пре одржавања ванредне Скупштине. Рок за реализацију задатака је почетак марта текуће године.

Осим припрема за ванредну Скупштину, пре које се требају одржати преостале Скупштине Месних организација, речи је било о обележавању 8. марта Међународног Дана жена. За разлику од пријашњих година када је вуковарски страначки огранак био самосталан носиоц активности на подручју свог политичког деловања, ове године је предлог да буду укључене све српске организације локалног градског нивоа. Предлог иде у правцу да вуковарски подоодбор СКД “Просвета”, Веће српске националне мањине и Градска организација СДСС-а у центру “Лавослав Ружичка” окупе припаднице лепшег пола и госте, те да се обележи овај међународни празник.

Градска већница Весна Вујић у наставку синоћњег рада известила је о темама наредне седнице Градског већа Вуковара, а председник Ђорђе Ћурчић упознао је са променама у начину кориштења средстава градског буџета за финанисрање рада спортских колектива.

Седници је присуствовао председник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман.