Радује ме оптимизам који се осећа унутар Шибенско-книнске жупанијске организације, као и стање у општинским и градским оргнаизцаијама које делују у њеном саставу, рекао је јуче после састанка у Книну председник странке др Војислав Станимировић.

Он је заједно са потпредседником странке и саборским заступником Хорватом, потпредседником Главне скупштине Ђорђем Ћурчићем, саборским заступником Милошевићем, начелником општине Негославци и председником СДСС-а Вуковарско-сремске жупаније Душаном Јецковом одржао радни састанак са члановима Извршног одбора ове жупанијске организације.

 

Кључна тема била је припрема за локалне изборе у контексту самосталног изласка, могућих подршки неким партнерима или коалиционог изласка у појединим срединама. Закључено је да листе за представничка тела; општинска и градска већа и жупанијску Скупштину треба да имају приоритет у односу на кандидацијске листе за извршне функције.

Разговарано је о поштовању страначке одлуке о уплати чланарина, као и повећању средстава које општине издвајају за редован рад странака на основу броја већника. Састанку је присуствовао и председник Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније Светислав Микеревић.

фото: Светислав МИКЕРЕВИЋ