Убијен је човек који је велики дио своје каријере посветио дијалогу између Срба и Албанца и успостављању мирних односа између два народа. Убијен је велики и срчан борац за права Срба како на Косову и Метохији тако и свуда. Убијен је увјерен и досљедан демократа. Убијен је наш пријатељ, рекао је предсједник СДСС-а др Милорад Пуповац коментаришући за РТС убиство једног од најзначајнијих лидера Срба са Косова и Метохије Оливера Ивановића.

Оливер Ивановић један је од вођа Срба на Косову и Метохији и некадашњи посланик у Скупштини Косова који је предводио посланичку групу „Повратак“. Рођен је 1. априла 1953. године у селу Рзнић код Дечана, основну и стројарско-техничку школу завршио у Косовској Митровици. Студирао је Војну академију у Загребу, али је због проблема са видом одустао послије три године и дипломирао стројарство и економију.

Важио је за умјереног политичара који је уживао углед међународне заједнице, а 1999. године, када је формирано Српско национално вијеће, Ивановић је постао предсједник његовог извршног одбора за сјеверно Косово. Са тог мјеста смијењен је 2001. године. Од 2008. био је државни тајник у Министарству за Косово и Метохију Владе Републике Србије. Био је предсједник Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, а убијен је јутрос око 8 сати и 15 минута док је улазио у просторије своје странке у Косовској Митровици.

Оливер Ивановић је прије три године ухапшен и више од двије године провео је у притвору због наводног ратног злочина. За боравка у притвору посјетио га је Милорад Пуповац и пренио му личну као и подршку српског народа у Хрватској. Пуштен је да се брани са слободе у априлу прошле године, а у јулу му је запаљен аутомобил у сјеверном дијелу Косовске Митровице. Био је ожењен и отац четири сина.